Kurzy Termíny

Dokaž svoje znalosti Linuxu s ECS certifikací

ECS je zkouška, která prověří tvoje teoretické i praktické znalosti Linuxu, sítí, databází a tvorby skriptů v Bashi. Tento certifikát prokazuje, že máš opravdu solidní technický background a ve své práci se vyznáš!

Poslední aktualizace: 19. února 2024, 3 min. čtení

Dáváme ti na vědomí, že ESC zkouška (jak je popsaná níže v textu) proběhne naposledy v červnu 2024. Pak budeme koncept měnit a nahradíme zkoušku průběžnými praktickými projekty – tedy k lepšímu! 🙂 Studenti budou o všem informováni. 🙂

ECS je zkouška, která prověří tvoje teoretické i praktické znalosti Linuxu, sítí, databází a tvorby skriptů v Bashi. Tento certifikát prokazuje, že máš opravdu solidní technický background a ve své práci se vyznáš!

ECS certifikace (E = ENGETO, C = Certified, S = Sysadmin) má za úkol prověřit znalosti a dovednosti uchazečů tak, aby byly na dostatečné úrovni pro základní práci systémového administrátora v Linuxu. Máš za sebou naši Linux Akademii a v kapse úspěšně získaný certifikát? Pak v pohodě zvládneš pohovor na většinu 2nd level pozic v IT!

Jak to probíhá?

ECS je prezenční zkouška, která má teoretickou a praktickou část. Celkem trvá cca 3 hodiny a je v angličtině, protože tento jazyk musí každý sysadmin ovládat.

Certifikační ECS zkouška v Brně.

Kdy budou výsledky?

Nedílnou součástí certifikace je také vyhodnocení. Výsledky se dozvíš do 7 dnů od zkoušky, pro získání certifikátu musíš dosáhnout 70 % z každé části. Naši úspěšní absolventi momentálně pracují třeba v IBM, takže úspěch opravdu stojí za to!

Kolik certifikace stojí?

První pokus mají všichni studenti Linux Akademie zdarma v rámci kurzu. Cena pro studenty ostatních kurzů a za opakování certifikace je stanovena na 2 990 Kč. Pokud student již úspěšně složil první část a opakuje pouze druhou, obdržel na opakovaný pokus 50% slevu. Všechny vypsané termíny a další podrobnosti najdeš tady.

ECS je ideální volba!

ECS certifikace je prvním krokem ke zkouškám jako RHCSA nebo LFCS a je tak ideálním startem tvojí IT kariéry. Potvrzuje totiž, že máš opravdu znalosti, které uvádíš v životopise – a že se jako systémový administrátor Linuxu neztratíš! Tak si vyber termín a pojď do toho!

Jestli nejdřív potřebuješ zjistit jak na Linux, neváhej a zapiš se do naší Linux Akademie.


Marián Hurta

Marián je CEO a spoluzakladatel ENGETA. S kolegy pro tebe připravuje články na různá témata z oblasti IT.

Přidej se k 14 500+ odběratelům

Tvůj e-mail za zprávu o termínech, pracovních nabídkách nebo novinkách v ENGETU. Pojď do toho!