Kurzy Termíny

„Ve svém životě i v práci mám rád efektivitu. Programování a automatizace dělají náš život jednodušší a tak můžeme mít čas na jiné věci.”

Před kurzem:

Student bakaláře Financí na MENDELU, Asistent projektového manažera v Kleffmann Group

Absolvoval: Aktuálně:

Software Developer/Analyst v ELSO Service

Když Richardovi, studentovi bakaláře Financí na Mendelově Univerzitě v Brně, o jeden předmět utekly státnice, dostal šanci zastavit se a přemýšlet o tom, co chce doopravdy dělat. I když si státnice nakonec dodělal, bylo to programování, které si vybral jako směr, kterým by se chtěl ve své kariéře vydat. Dnes Richard pracuje jako Software Developer ve firmě specializující se na vývoj registrů pro státní instituce.

„Za studia, když jsem na částečný úvazek pracoval pro agenturu zabývající se sběrem a vizualizací dat, jsem trošku přičichnul k programování. Jednalo se o velmi jednoduché skripty v Excelu za pomocí Visual Basic a zjistil jsem, že mi to nejen jde, ale hlavně celkem baví. V angličtině jsem byl dobrý a tak jsem se začal učit Python online, který se při analýze dat využívá nejvíc.“

Absolvent Richard Roháč

Richard brzy zjistil, že příležitostí v IT je v Brně mnoho. „Věděl jsem, že automatizace se bude rozpínat a já se chtěl dostat na stranu vývoje, protože jsem se bál, že právě kvůli automatizaci přijdu v budoucnu o práci. Věděl jsem, že dobře napsaný skript dokázal zefektivnit práci tak, že nebylo potřeba šesti lidí, ale jednoho. Ve svém životě i v práci mám rád efektivitu. A programování a automatizace dělají náš život jednodušší a tak můžeme mít čas na jiné věci.”

„Na ENGETO kurzy programování jsem narazil na internetu, když jsem hledal nějaký komplexní a dlouhodobější kurz, který bych mohl studovat při práci. Nejen, že mělo ENGETO skvělé hodnocení, ale hlavně mě zaujalo propojení absolventů se zaměstnavateli, jelikož jsem cítil, že budu potřebovat pomoc při hledání mé první opravdové práce v IT,“ říká Richard, který se dokáže věci naučit i sám doma.

Benefit prezenčního kurzu viděl zejména v kontaktech v IT komunitě, přístupnosti lektorů a kariérní konzultaci, která mu pomohla vyšperkovat CV a dostat ho na pohovor do firmy, kde momentálně pracuje.

Richard začal nejdříve Python Akademií a kurzem OOP, čímž získal víc než slušný základ. „Během Akademie jsem pracoval na plný úvazek a po práci jsem ještě 4 hodiny programoval na online portálu. Bylo to pro mě dost náročné, ale věděl jsem, že musím pracovat tvrdě, abych si brzy mohl najít práci,“ vzpomíná Richard, který se při Akademii zúčastnil i jednoho z ENGETO hackathonů, který mu pomohl mimo jiné s networkingem.

Richard se účastnil jednoho z ENGETO hackathonů.

„Nejvíce si cením kariérní konzultace s Marianem, kde jsem si ujasnil představy o své další cestě. Státnice jsem v v lednu úspěšně udělal, ale hned jsem skočil zpět do kolotoče IT vzdělávání a pokračoval Linux Akademií, která mi hodně zvýšila technické znalosti,“ říká Richard, který Akademii ukončil certifikací a téměř ihned nastoupil jako junior software developer do Elso-service.

„V práci teď zkouším spoustu nových věcí a uvidím, na co se přesně budu chtít specializovat. Podílím se na vývoji softwaru pro státní instituce a pracuji i s jinými jazyky jako je například Java, C#, JavaScript, PHP či Bash. Jakmile se člověk naučí jeden jazyk, ostatní už jsou o dost lehčí. Nejvíce oceňuji volnost a svobodu, kterou ve firmě mám. Každý den se učím něco nového a dost mě to baví.“

Richard, jako mnoho dalších absolventů ENGETO kurzů, při studiu nejvíce oceňoval osobní přístup a upřímnost. „Věděl jsem, že pokud do toho dám všechno, kluci z ENGETO udělají první poslední, aby mi pomohli. A taky že jo. Studium na portále bylo velice propracované a podpora při online části studia byla opravdu skvělá. V případě, že jsem něčemu nerozuměl nebo nechápal, proč mi nějaký skript nefunguje, stačilo napsat a během chvilky se mi někdo z lektorů ozval a pomohl mi.“

„ENGETO doporučuji všem, kteří se chtějí dostat do IT bez tápání co a jak se učit. Neskutečně mi pomohli a za to jsem jim opravdu vděčný.”

Inspiruj se dalšími příběhy. Stojí za to!

Cesta k novým znalostem začíná tady

Přehled kurzů