Kurzy Termíny

Všechno, co musíš vědět o Online Akademiích

Online kurzy představují skvělou možnost, jak můžeš zlepšovat svoje IT dovednosti nebo se naučit programovat. Navíc studuješ z domu, a to se hodí nejen v dnešní době, ale i když nemůžeš dojíždět na prezenční výuku.

Poslední aktualizace: 31. května 2023, 5 min. čtení
ENGETO Akademie – vše, co potřebuješ vědět

Online kurzy představují skvělou možnost, jak můžeš zlepšovat svoje IT dovednosti nebo se naučit programovat. Navíc studuješ z domu, a to se hodí nejen v dnešní době, ale i když nemůžeš dojíždět na prezenční výuku.

Co jsou ENGETO Online Akademie?

ENGETO online Akademie jsou online kurzy zaměřené na různé IT oblasti a technologie. Nevíš, se kterou Akademií začít? Mrkni se na přehled, který ti s rozhodnutím pomůže.

Jaký je rozdíl mezi online a prezenčním kurzem?

Online i offline se probírá stejná látka. Jediný rozdíl je v osobním kontaktu. Během prezenční výuky se fyzicky potkáš s lektory i spolužáky v brněnské nebo pražské učebně. U online Akademie probíhají hodiny virtuálně, prostřednictvím live webinářů. O kontakt s lektorem nepřijdeš a můžeš studovat z vlastního obýváku.

V čem jsou online IT kurzy lepší?

Webináře mají výhodu v tom, že si je můžeš pustit vícekrát. Pokud se z nějakého důvodu nemůžeš zúčastnit live hodiny, máš k dispozici záznam a nic ti neuteče. 

Druhé pozitivum online studia je, že ho můžeš absolvovat kdekoliv. Nemusíš každý týden dojíždět do Prahy nebo Brna, což se hodí, pokud nebydlíš v blízkosti těchto dvou měst. Nemluvě o tom, že do online studia nezasáhne pandemická situace a zůstáváš v bezpečí svého domova.

Jak probíhají webináře?

Délka jednotlivých Akademií je různá, od 8 od 16 týdnů. Většina z nich trvá 3 měsíce a skládá se z 12 live webinářů. Výuka probíhá jednou týdně v předem stanovený den mezi 18:00 a 21:00.

Na každé hodině probereme novou teorii, kterou hned aplikuješ v praxi na zadaných úkolech. Webináře jsou interaktivní, můžeš se zapojit do diskuze s ostatními studenty a lektory a jesti si s něčím nevíš rady, stačí se zeptat.

Ukázka webináře

Co se děje mimo webináře?

Důležitou součástí každé Akademie je samostudium. Dostaneš přístup na náš výukový portál, spoustu e-learningových materiálů k nastudování a občas i domácí úkol z hodiny. Z vlastní zkušenosti víme, že samostudium zabere asi 10 hodin týdně. Je to ale hodně individuální, někdy probíranou látku pochopíš rychle, jindy se k tomu musíš dvakrát vrátit. Důležité je mít motivaci a studovat pravidelně.

Co když potřebuju pomoct?

Všichni studenti z jedné Akademie mají přístup na svůj skupinový Slack kanál, kde jsou i lektoři. Potřebuješ s něčím poradit? Stačí někomu z nich napsat a podíváte se na to spolu. Lektoři důkladně kontrolují i všechny tvoje úkoly a projekty a ke každému ti dají podrobnou zpětnou vazbu.

Znalosti získané na webinářích si hned vyzkoušíš na praktických cvičeních.

Jaké vybavení potřebuju?

Určitě potřebuješ počítač (ať už stolní nebo notebook) a sluchátka. Na diskuze a konzultace využiješ i mikrofon. Na operačním systému nezáleží, většina editorů a rozhraní se dá pustit na každém.

Tvůj stroj musí mít minimálně 2 GB RAM a jedno jádro procesoru. Aby ti všechno jelo v pohodě, doporučujeme alespoň 4 GB RAM a 2–4 jádra procesoru. A potřebuješ taky připojení k internetu – pokud zvládáš například videa z YouTube, zvládneš i live webinář.

Co se bude dít po Akademii?

To záleží jen na tobě. Součástí každého kurzu je i kariérní poradenství. Společně si projdeme možnosti tvého dalšího uplatnění, vyzkoušíš si pohovor na svoji vysněnou pozici, objasníme si případné chytáky, technické otázky a nakonec vyladíme i tvůj životopis a LinkedIn profil. Prostě tě nasměrujeme tím správným IT směrem. Taky ti zůstane doživotní přístup k teorii i cvičením na ENGETO Online Portále.

Chci se přihlásit na Online Akademii!

Skvělé rozhodnutí! Jestli už máš v merku konkrétní Akademii, tak si vyber termín a hned se přihlas. A pokud se stále rozhoduješ, kde začít, rádi ti s výběrem pomůžeme.


Marián Hurta

Marián je CEO a spoluzakladatel ENGETA. S kolegy pro tebe připravuje články na různá témata z oblasti IT.

Přidej se k 14 500+ odběratelům

Tvůj e-mail za zprávu o termínech, pracovních nabídkách nebo novinkách v ENGETU. Pojď do toho!