Kurzy Termíny

Nový online videokurz datové analýzy ve spolupráci s Webstudiem

Online kurzy představují skvělou možnost, jak můžeš zlepšovat svoje IT dovednosti nebo se naučit programovat. Navíc studuješ z domu, a to se hodí nejen v dnešní době, ale i když nemůžeš dojíždět na prezenční výuku.

Poslední aktualizace: 31. května 2023, 4 min. čtení

Není žádným tajemstvím, že už nějakou dobu učíme datovou analýzu v rámci naší prezenční a online Akademie. Promakaný úvodní kurz s představením téhle oblasti na naši platformu engeto.com nám ale zatím chyběl. To se teď díky spolupráci s webstudiem mění a my máme velkou radost, že ti o tom můžeme povědět víc.

V ENGETU jsme nikdy nechtěli tvořit kurzy jen tak do šuplíku. Ze všeho nejdůležitější pro nás je, aby ti jakýkoliv kurz předal znalosti, které můžeš rovnou využít v praxi. Proto na tvorbě vzdělávacích materiálů spolupracujeme s profíky z oboru a špičkovými firmami a stejně pečlivě vybíráme i samotné lektory Akademií.  

Proč zrovna webstudio?

Kurz datové analýzy postupně vyvíjíme už dva roky. My jsme totiž málokdy spokojení, a tak neustále něco ladíme a zpracováváme zpětnou vazbu od studentů. Klíčový je pro nás taky názor lektorů, kteří vidí, jak studenti informace chápou, jestli jim všechno dává smysl a co jim během lekcí chybí. Jedním takovým lektorem je i Matěj Karolyi. Nejen, že učí naši Datovou Akademii, ale zároveň působí i ve webstudiu, které pracuje se zdravotnickými daty každý den. 

Webstudio se zaměřuje především na webový vývoj a interaktivní vizualizace dat v oblasti zdravotnictví. Možná během posledního roku jejich práci podrobně sleduješ, a přitom o tom ani nevíš. Webové stránky onemocneni-aktualne.mzcr.cz/covid-19 jsou totiž právě z jejich dílny. Webstudio také vyvíjí online nástroje pro podporu medicínského vzdělávání a řeší komplexní grafické práce pro národní i mezinárodní projekty. Za zády mají Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR a Institut biostatistiky a analýz Lékařské fakulty Masarykovy Univerzity. Větší profíky jsme si pro spolupráci na novém kurzu snad ani nemohli přát. A na co se tedy můžeš v novém kurzu těšit?

Do online kurzů přidáváme videoobsah

Za ty roky, co se věnujeme vzdělávání, už víme, že každému vyhovuje něco jiného. Jednomu prezenční lekce, jiný zase rád studuje sám doma. Někomu nevadí číst dlouhé texty, ostatní zase ocení zpracování formou videa. A tak se to snažíme kombinovat. Statistiky zároveň ukazují, že čím víc způsobů a technik během učení zapojíš, tím lépe si informace osvojíš a zapamatuješ. Proto v engetích kurzech spojujeme psanou teorii, interaktivní cvičení a projekty a nově zapojíme i videa

Společně s webstudiem jsme proto vytvořili online kurz Úvod do Datové analýzy. Každá lekce obsahuje videa i psaný text. Řekneme ti, proč je datová analýza v dnešním světě tak důležitá, co musí datový analytik umět, jaké by měl mít předpoklady, kde se uplatní nebo jak vypadá jeho běžná práce. Ukážeme ti taky, jak a s čím začít, pokud tě tahle oblast láká.

S datovou analýzou ale naše videa nekončí! Už chvíli makáme na vlastním studiu a videoobsah chceme postupně přidávat i do dalších kurzů.


Marián Hurta

Marián je CEO a spoluzakladatel ENGETA. S kolegy pro tebe připravuje články na různá témata z oblasti IT.

Přidej se k 14 500+ odběratelům

Tvůj e-mail za zprávu o termínech, pracovních nabídkách nebo novinkách v ENGETU. Pojď do toho!