Kurzy Termíny

Ohlédnutí za Python Hackathonem vol. 4

Padesát účastníků, celý open space v brněnském Impact Hubu, dvacet úloh v Pythonu od těch jednoduchých až po velmi složité. To byl Python Hackathon vol. 4 od ENGETO Academy, který proběhl 10.11. v Brně.

Poslední aktualizace: 01. června 2023, 3 min. čtení

Padesát účastníků, celý open space v brněnském Impact Hubu, dvacet úloh v Pythonu od těch jednoduchých až po velmi složité. To byl Python Hackathon vol. 4 od ENGETO Academy, který proběhl 10.11. v Brně.

V ENGETO Academy jsme už uspořádali tři hackathony, takže jsem měli za to, že nás nemůže nic překvapit. Když se ale lístky na Python Hackathon vol. 4 vyprodaly během týdne a do Brna kvůli němu mířili programátoři až z Prahy a Plzně, řekli jsme si, že to nesmíme podcenit.

Pro účastníky jsme připravili přes dvacet úloh v Pythonu. Od těch jednoduchých, například program, který určuje, zda je zadané číslo prvočíslem až po pěkně zapeklité rébusy. Zkušení programátoři měli za úkol například napsat program, který bude simulovat karetní hru Blackjack. Žádný pořádný hackathon se neobejde bez zkušených a ochotných mentorů. Proto jsme si na pomoc jsme si přizvali ajťáky z našich partnerských firem – Kiwi.com a Blue-infinity. Partnerům moc děkujeme, bez Vás by to nešlo.

Jde se programovat!

Sotva se účastníci zaregistrovali a připojili se k wifině, začali programovat. Rozjeli se jako lokomotiva! Kdybychom je neupozornili na oběd a večeři, makali by snad do rána! Na hackathonu jsme měli také čtyři workshopy, díky kterým se mohli zájemci dozvědět základy o unikátních technologiích. Workshopy byly zaměřené na koncepty v objektově orientovaném programování, Async/await, Traceback/PDB a Salesforce.

Před koncem akce proběhla závěrečná prezentace, kde pokročilí účastníci prezentovali své projekty. A bylo na co se dívat! Ať už šlo o zajímavou modifikaci hry Game of life nebo projekt, který pomocí scrapování veřejně dostupných webů spojuje ceny nemovitostí a ukazatele kvality života v Česku. Co se dělo dál? Afterparty! Přece jsme to museli pořádně zapít! Pivo, víno i něco tvrdšího teklo proudem a byl čas i na networking. Zkrátka konec, jak má být. Už se těšíme na další ročník!

V budoucnu plánujeme další Hackathony, proto určitě sleduj náš web a Facebook aby ti neutekl termín.


Marián Hurta

Marián je CEO a spoluzakladatel ENGETA. S kolegy pro tebe připravuje články na různá témata z oblasti IT.

Přidej se k 14 500+ odběratelům

Tvůj e-mail za zprávu o termínech, pracovních nabídkách nebo novinkách v ENGETU. Pojď do toho!